Puzzle - Sea Anemones

Meer afbeeldingen

  • Het zonnestelsel puzzel
  • Het zonnestelsel puzzel

Puzzel 1000 st. - Het Zonnestelsel

Puzzel met het zonnestelsel

Het zonnestelsel is het planetenstelsel dat bestaat uit de Zon en de hemellichamen die door de zwaartekracht aan de Zon gebonden zijn.  De Zon neemt 99,86% van de massa in het zonnestelsel voor haar rekening.

Tot het zonnestelsel behoort alles wat onder invloed staat van de aantrekkingskracht van de zon. Tot het zonnestelsel behoort één ster. Dat is natuurlijk de zon. Verder bewegen om de zon negen planeten. In volgorde van toenemende afstand tot de zon zijn dat Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto.

Puzzelen maar!

Zonnestelsel weetjes

Voor Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus heb je geen kijker nodig om ze aan de hemel te zien. Overigens worden alle planeten in dit programma afzonderlijk besproken! Het zonnestelsel bevat nog veel meer. Bijvoorbeeld tien tallen maantjes die om de planeten bewegen. Dat is ook het belangrijkste verschil tussen een planeet en een maan. Planeten bewegen om de zon en manen draaien om een planeet. Dat komt doordat een planeet veel zwaarder is dan een maan.

 

Daardoor heeft een planeet ook meer aantrekkingskracht. En door die grotere aantrekkingskracht wordt het maantje ge dwongen om de planeet te draaien. Net zoals onze maan om de aarde heen draait. De meeste planeten hebben één of meerdere manen. Alleen Mercurius en Venus hebben er geen.

 

  

Details

  • Puzzel van de New York Puzzle Company.
  • 1000 stukjes.
  • Formaat gelegde puzzel: 48,9 x 67,6 cm.
  • Gemaakt in de Verenigde Staten.
  • Leeftijd: 7+ jaar.
€ 18,95

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Puzzel 1000 st. - Het Zonnestelsel

Hoe waardeert u dit product? *