Cook Book - Jamie Oliver -Veg

Meer afbeeldingen

Kookboek - Jamie Oliver VEG

Jamie is terug en en brengt ons in vegetarische vervoering!

Uit ervaring weten wij (allemaal) hoe Jamies recepten altijd weer heerlijk zijn en makkelijk te maken. Voor diegenen die nog altijd ergens vegetarische gerechten als niet compleet eten zien tot doorgewinterde veggie chefs: dit is het boek dat je laat inzien hoe heerlijk vegetarisch kan zijn en met nieuwe typische Jamie 'comfort food' recepten komt.

 

Minder vlees, meer groente en toch comfort food dat er ook nog eens mooi uit ziet en betaalbaar is. Als fervent vleesliefhebber laat Jamie zien, zonder belerend te zijn of met opgeheven vingertje hoe goed je lekker kunt eten zonder vlees. Sterker nog, zonder dat je het doorhebt  is een derde van alle recepten zelfs vegan.

  

Met recepten voor curry's, stoofpotten, hartige baksels, eenpanswondertjes, soep en sandwiches, salades, brunch, burgers & beignets, ovengerechten, pasta en noodles tot late night snacks zit je hier helemaal gebeiteld.

  

Elk recept is super duidelijk ingericht (zie foto) en is makkelijk te volgen. De ingrediënten zijn over het algemeen in de supermarkt te verkrijgen en de tijd die het je kost om het gerecht op tafel te zetten staat er ook bij vermeld. Geen enkele reden dus om Jamie alleen in het weekend te serveren: Jamies gerechten zijn geschikt voor elke dag en ieder moment.

  

In het hoofdstuk 'Hints en Tips' behandelt hij allerlei ingrediënten en eventuele alternatieven, toppings, kruiden en meer. Achterin schrijft het voedingsteam van Jamie een behulpzaam hoofdstuk over de verschillende voedselgroepen en hoe je een juiste balans creëert in je dagelijkse eetpatroon.  Bij elk recept staat een kolom met voedingswaarden vermeld.

   

  

About Jamie Oliver

Oliver groeide zo ongeveer op in de pub van zijn ouders (The Cricketers) waar hij na schooltijd meehielp in de keuken. Hij meldde zich aan bij Westminister Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

  

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie en kreeg al rap zijn eigen programma ‘The Naked Chef’. Het programma had als insteek dat dure ingrediënten en keukenmachines geen voorwaarde zijn om iets smakelijks klaar te kunnen maken. Dit is sindsdien zijn motto gebleven.

  

Oliver maakte verschillende tv-shows, schreef vele kookboeken en artikelen voor Saturday Times Magazine. Hij begon het project Fifteen in Londen, waarin vijftien kansarme jongeren een opleiding tot horecaprof kregen. Oliver begon een actie voor het verbeteren van de kwaliteit van schoolmaaltijden waar hij wederom zijn bevlogenheid voor goedkoop koken met gezonde ingrediënten waarmaakte. Jamie rocks en wij zullen altijd een lans voor hem breken.

  

  

Details

  • Taal: Nederlands
  • Hardcover
  • 1e druk
  • Verschijningsdatum: augustus 2019
  • 309 pagina's
  • Met (foto) illustraties

 

  

 Overige kookboeken van Jamie Oliver:

  • Jamie Oliver
  • Jamie's America
  • Jamie's ministry of food
  • Jamie At Home
  • Cook With Jamie
  • Jamie's Little Book Of Big Treats
  • Jamie's Italy
  • Jamie's Dinners
  • Jamie's Kitchen
  • Happy Days with the Naked Chef
  • Return of the Naked Chef
  • The Naked Chef
  • Jamie in 30 minutes
  • Jamie in 15 minutes
  • Save with Jamie
  • Jamie's Comfort Food
  • Everyday Super Food
  • Super Food Family Classics
  • Jamie Olivers Christmas Cookbook
  • 5 Ingredients
  • Jamie cooks Italy
  • Jamie's Friday Night Feast
€ 29,95

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kookboek - Jamie Oliver VEG

Hoe waardeert u dit product? *