Schiffmacher Bord geloof hoop liefde | AboutNow.nl

Meer afbeeldingen

 • Schiffmacher royal Delft Blue Tattoo| AboutNow.nl
 • Schiffmacher royal Delft Blue Tattoo| AboutNow.nl
 • Schiffmacher royal Delft Blue Tattoo| AboutNow.nl

Schiffmacher Royal Delft Blue Tattoo - Applique - Rock of Ages

Henk Schiffmacher - Applique - Rock of Ages

Een klassiek tattoo-ontwerp van nautische oorsprong. De symboliek achter het Sailor's Cross of wat ook wel de Rock of Ages wordt genoemd, is talrijk.

Nautische tatoeages hadden talloze ontwerpen met vele symbolen die functioneerden als amuletten en talismannen, met andere woorden, het waren tatoeages gemaakt ter bescherming.

 

Het klassieke beeld van een zeemans tattoo nu als applique tegel aan de wand ontworpen door tattoo koning Henk Schiffmacher in samenwerking met Royal Delft..

Over Delfts Blauw

Delfts blauw ontstond aan het einde van de 16e eeuw als goedkoop alternatief voor het blauw-witte Chinese porselein. Het was vaak niet bedoeld om van te eten, de handgeschilderde borden werden aan de wand gehangen of als pronkstuk op tafel uitgestald.

Het werd in korte tijd erg populair en beleefde een bloeiperiode in de periode 1650-1750, toen er in Delft wel honderd aardewerkfabrieken actief waren.

 

Tegenwoordig is er nog maar één fabriek in Delft die echt Delfts Blauw produceert, jawel, Royal Delft. En, o ironie, waar Delfts aardewerk ooit ontstond als een betaalbare kopie van het Chinese porselein, zijn de rollen nu omgedraaid en wordt Delfts aardewerk vaak in China gekopieerd. Zelfs de museumwinkel van het Rijks laat Delfts Blauw replica’s in China maken vertelt een conservator in een interview. 

 

 

Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher, tattookunstenaar, schilder, typograaf, zeefdrukker, schrijver, verzamelaar, etaleur, grafisch ontwerper, fotograaf, wereldreiziger. Het is moeilijk om zijn activiteiten en beroepen korter samen te vatten, maar het kan wel: Henk Schiffmacher: een cultureel en creatief one man army!

 

Op zijn wereldreizen verzamelde hij een indrukwekkende hoeveelheid voorwerpen en afbeeldingen die verband hielden met de geschiedenis van het tatoeëren. Ook zijn eigen huid bleef op zijn zachts gezegd niet onberoerd. Schiffmacher transformeerde onderweg tot een levend monument van een eeuwenoude kunst.

 

Bij terugkeer in Amsterdam opende hij zijn nu wereldberoemde tattoo shop; een instant klassieker.

 

Tegenwoordig is Henk Schiffmacher vooral schilder, ontwerper en schrijver. Hij geef regelmatig lezingen en is in zijn schaarse vrije tijd ambassadeur van Orange Babies, een stichting die hulp biedt aan Afrikaans zwangere vrouwen en baby's met een hoog risico op hiv.

 

 

Samenwerking Henk Schiffmacher en Royal Delft

Delfts Blauw aardewerk en tatoeages is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, toch hebben ze meer gemeen dan je op het eerste gezicht denkt. Er zijn parallellen in o.a. oorsprong, betekenis, ambacht en meesterschap. 

 

De collectie Schiffmacher Royal Blue Tattoo is een heel bijzondere samenwerking tussen twee traditionele ambachten uit een oude wereld. Twee culturele fenomenen uit het oosten, vol traditie en symboliek. Vol aandacht handmatig aangebracht. Met een naald in de huid of met een penseel op het biscuit.

 

Voor deze samenwerking heeft Henk Schiffmacher in coöperatie met de meester-schilders van Royal Delft een aantal unieke objecten ontworpen, objecten waarin twee werelden elkaar letterlijk raken. De Schiffmacher Royal Blue Tattoo collectie is een subliem gelaagde ode aan Delfts Blauw én aan de kunst van het tatoeëren.

Details

 • Vorm: rechthoekig applique
 • Afmetingen: 23 x 17 cm
 • Gewicht: 420 gram
 • Materiaal: keramiek
 • Kleur: Delfts blauw
 • Niet vaaswasser bestendig
 • Niet magnetron bestendig
 • Zeefdruktechniek
€ 49,95

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Schiffmacher Royal Delft Blue Tattoo - Applique - Rock of Ages

Hoe waardeert u dit product? *