Ottolenghi Flavour | AboutNow.nl

Meer afbeeldingen

Kookboek - Ottolenghi Flavour

Er is weer een nieuwe Ottolenghi uit: Flavour!

En dat is niets te veel gezegd. Denk je: 'ik heb wel even genoeg Ottolenghi's in huis na Plenty, Simple, Sweet, Nopi, Jerusalem en Plenty More'?'

 

Wij zeggen nope. Deze Ottolenghi is weer net zo anders als Ottolenghi altijd al anders is. What a difference. Deze keer ook dankzij co-schrijver Ixta Belfrage.  Veel recepten met Mexicaanse invloeden (zoveel andere soorten pepers alleen al!).

 

Groente, maar niet zoals je groente kent, dat is de kern van de zaak: Yotam -Jottem!- Ottolenghi does it again.

 

Smaakvolle, plantaardige recepten vormen de kern van het eten van Yotam Ottolenghi.

Yotam Ottolenghi zegt in the Guardian: “It’s about creating flavour bombs.’

 

I have never been shy about my love of vegetables. I have been singing the praises of cauliflowers, tomatoes, lemons and the mighty aubergine for years. But while it’s my mission to present vegetables in new and exciting ways, I must confess to a niggling doubt: how many more ways are there to roast a cauliflower, slice a tomato, squeeze a lemon or fry an aubergine?

 

The answer, I’m delighted to report, is many, and in my latest foray, I have been joined by my brilliant colleague and co-writer Ixta Belfrage. Our journey of discovery into the world of vegetables has focused on understanding what makes each one distinct, so they can be tasted afresh. It’s about creating flavour bombs, and it’s done in these three ways.”

 

 

Ottolenghi en Ixta Belfrage

In dit nieuwe deel van de Ottolenghi saga behandelen Yotam en co-auteur Ixta Belfrage de drie belangrijkste factoren die smaak maken. Een boek vol vindingrijke super groente gerechten, vol new&improved ingrediënten combinaties.

 

Ottolenghi FLAVOUR combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden, simpele zo gebeurt maar veel impact gerechten met eclectische maaltijden voor de ontspannen door kokende  kok. FLAVOUR zit ook nog eens vol met juicy kleurenfoto’s.

 

Een kookboek dat inspireert in de turbo stand, niet alleen qua wat we kunnen koken, maar ook met hoe smaak wordt gecreëerd en gecombineerd en waarom iets werkt.

 

 

Proces, Pairing, Produce

Het boek is opgedeeld in drie delen, die laten zien hoe je het potentieel van gewone groenten kunt aanboren om buitengewoon voedsel te creëren:

 

Proces legt verschillende  kookmethodes uit voor  groenten

Pairing lees hier over vier basisparen die fundamenteel zijn voor een geweldige smaak

Produce biedt impactvolle groenten die het werk voor je doen.

 

Met trefzekere hits, zoals Aubergine Dumplings alla Parmigiana, Hasselback Rode Biet met Lime Leaf Butter, Miso Butter Onions, Spicy Mushroom Lasagne en Romano Pepper Schnitzel, plus overheerlijke foto's van bijna elk van de meer dan 100 recepten, is Ottolenghi FLAVOUR de impactvolle, next-level benadering van groentekoken waar Ottolenghi-fans en groenteliefhebbers overal naar hunkeren.

 

Details

  • Aantal pagina's: 320
  • Nederlandstalig
  • Gewicht: 1383 gram
  • Afmetingen: 278 x 202 x 29 mm
€ 32,95

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kookboek - Ottolenghi Flavour

Hoe waardeert u dit product? *