Nieuw
Boek  Find Frida - AboutNow.nl

Meer afbeeldingen

Boek - Find Frida

Waar is Frida?!

 Een boek in Where’s Bowie en Where is the Dude-stijl dat lezers meeneemt door het leven van de gevierde kunstenaar en revolutionair Frida Kahlo.

 

Find Frida, geschreven door kunsthistorica Catherine Ingram en geïllustreerd door Laura Callaghan, bevat 12 scènes uit het leven van de Mexicaanse kunstenaar, waaronder een viering van de Dag van de Doden en haar huis en studio gedeeld met Diego Rivera.

 

Als eerbetoon aan Kahlo's liefde voor kleur en de Mexicaanse cultuur, zijn de illustraties van Callaghan gewaagd en ingewikkeld.

De drukte waarin Kahlo verborgen is, is niet alleen een zee van onbekende personages - elke afgebeelde scène is gevuld met de beroemde gezichten van fotografen, schrijvers en filmmakers die ofwel een inspiratie voor haar waren, ofwel door haar beïnvloed waren.

 

Een zoek en vind boek met de belangrijkste aspecten van haar leven - van haar excentrieke tienerjaren en verliefdheid op Diego Rivera tot haar dynamische opkomst als internationale kunstenaar, haar ongelooflijke studio en huis in Mexico en haar diepe liefde voor de Mexicaanse cultuur.

Met twaalf volle, getekende scènes vind je Frida onder andere thuis bij Diego Rivera, tijdens een bruisende Dag van de Doden en bij de opening van haar galerie in Parijs.

 

Find Frida bevat niet alleen de iconische en flamboyante artiest, maar is ook bevolkt met een enorme cast van meer dan 200 extra's die je kunt spotten - inclusief artiesten, filmmakers, schrijvers en fotografen - waardoor het boek het complete verhaal vertelt van Kahlo's leven en haar enorme culturele invloed.

 

Details

  • Afmetingen: 32,9 x 24,8 x 1,1 cm
  • 40 pagina's
  • Gebonden (hard cover)
  • Taal: Engels
€ 14,95

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Boek - Find Frida

Hoe waardeert u dit product? *