Kookboek - Eten met Nijntje

Meer afbeeldingen

Kookboek - Eten met Nijntje

Maak van je kind een foodie met hulp van Nijntje.

Nijntje is dol op eten! In vijf korte verhalen neemt ze jullie mee op ontdekkingstocht. Zo neemt ze een kijkje in de moestuin en in de boomgaard. Ze zaait zelf worteltjes, verzorgt ze en maakt er later een leuk receptje mee. Ook leert ze dat melk niet in de fabriek gemaakt wordt maar van een echte koe komt en dat van die melk weer kaas gemaakt kan worden.

 

Samuel Levie, chef-kok én vader, bedacht speciaal bij deze verhalen 40 nieuwe recepten voor de allerkleinsten. Eenvoudig, gezond, voornamelijk vegetarisch en vooral erg lekker.

 

De recepten in dit kookboek zijn voor de hele familie, maar bij uitstek geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters. Hoe maak je groenten tot hun lievelingseten? Hoe verleid je ze tot het proberen van nieuwe smaken?

Denk  aan dop-komkommers, stamppot rode bietjes, een puree-regenboog, polentafrietjes,  linzenpilav, peren crumble en veel meer recepten om je (konijnen) klauwtjes bij af te likken..Eten met Nijntje maakt van samen eten een feest. Ideaal voor ouders met kinderen maar door de gevarieerde (groente)-recepten eigenlijk een aanrader voor iedereen. En zéker voor Nijntje-fans (van 0-99 jaar).


Het boek, genomineerd voor Gouden kookboek 2019, is prachtig vormgegeven met een  stevige  kaft en een regenboogkleurig leeslint.
 

 

 Dick Bruna

Dick Bruna is als grafisch ontwerper, illustrator en auteur vooral bekend geworden met zijn boeken over nijntje. Zijn gehele oeuvre kenmerkt zich door een eenvoudige en toch zeer krachtige lijnenspel waarmee emoties en uitdrukkingen schijnbaar achteloos vertaald worden. Groot en klein is bekend met zijn werk en wereldwijd zijn de verhalen over nijntje, in het buitenland beter bekend als Miffy, in meer dan 50 talen verschenen.

 

 

 

Samuel Levie

Samuel Levie (zelf vader) wil met dit boek, boordevol recepten en verhaaltjes, een lans breken voor twee dingen: samen eten en samen lezen.Samuel Levie is worstenmaker bij Brandt & Levie, co-founder van Food Cabinet, columnist bij o.a. Het Parool en Jamie Magazine en chefkok. Hij is oprichter van de Youth Food Movement (nu Slow Food Youth Network) en het Food Film Festival.

Hij is afgestudeerd op Sustainable Food Production aan de Universiteit van Amsterdam.

 

 

Details

  • Taal: Nederlands  
  • Hardcover
  • Eerste druk
  • Verschijningsdatum:  september 2019
  • 144 pagina's
  • 40 recepten
  • Auteurs:    Dick Bruna Samuel Levie
  • Illustrator:   Dick Bruna
  • Genomineerd voor Het Gouden Kookboek 2019.

€ 19,95

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Kookboek - Eten met Nijntje

Hoe waardeert u dit product? *