Where is the Dude? AboutNow.nl

Meer afbeeldingen

Boek - Where is the Dude?

The Dudes abides but wtf is he hangin 'out?

The Great Movie Spotting Challenge

 

 Hij is een van de meest herkenbare personages uit de filmgeschiedenis, maar wat als de ongelukkige cultheld van The Big Lebowski op de een of andere manier in een totaal andere film beland was?

 

In de klassieke Where's Waldo-stijl, Where's The Dude? daagt je uit om die gast te lokaliseren in 12 verschillende filmscènes, van het dek van de zinkende Titanic tot de bruisende foyer van het Grand Budapest Hotel.

 

 

De Big Lebowski

The Big Lebowski is een misdaadkomedie uit 1998 en nu een absolute cultfilm, geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Joel en Ethan Coen. Jeff Bridges speelt  "The Dude" Lebowski, een Los Angeles slacker en fervent bowler. Hij wordt mishandeld als gevolg van een identiteitsverwisseling en komt er vervolgens achter dat een miljonair (ook wel Jeffrey Lebowski genaamd) het beoogde slachtoffer was.

 

De trofee-vrouw van de miljonair Lebowski wordt ontvoerd en hij geeft The Dude opdracht om het losgeld te betalen om haar vrijlating veilig te stellen; het plan loopt mis wanneer de vriend van de kerel Walter Sobchak (John Goodman) plannen maakt om het losgeld te houden.

 

 Julianne Moore, Steve Buscemi, David Huddleston, John Turturro en Philip Seymour Hoffman verschijnen ook in bijrollen.

De film is losjes geïnspireerd op het werk van Raymond Chandler. Joel Coen verklaarde: "We wilden een Chandler-verhaal doen - hoe het episodisch beweegt, en gaat over de personages die een mysterie proberen te ontrafelen, maar ook een hopeloos ingewikkeld plot hebben dat uiteindelijk onbelangrijk is."

De originele score. is gecomponeerd door Carter Burwell, een langdurige medewerker van de gebroeders Coen.

 

 

Sharm Murugiah

Sharm Murugiah is een illustrator die bekend staat om zijn ongebruikelijke cartoonstijl, geïnspireerd door de strips van zijn jeugd en die een scala aan onderwerpen bestrijkt, van surrealistische beelden tot creaties vol personages. In 2014 won hij een D & AD-prijs en heeft hij zijn werk tentoongesteld in galeries van Frankrijk tot de VS.

 

Details

  • Afmeting: 24cm x 31cm
  • Pagina's: 40
  • Engelstalig
€ 14,95

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Boek - Where is the Dude?

Hoe waardeert u dit product? *